İsrail’in Gazze'deki saldırıları günden güne şiddetlenirken, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde, fanatik Yahudi yerleşimciler Ermeni Mahallesi’ndeki Hristiyanlara saldırdı. Saldırının ardından açıklama yapan Kudüs Ermeni Patrikhanesi, “Kudüs'teki Ermeni din adamları yaşam mücadelesi veriyor.” dedi.
Gazze'deki altyapıyı yok eden ve camilerin yanı sıra kiliseleri de hedef alarak çok sayıda Gazzeli Hristiyan'ı öldüren işgalci İsrail güçleri, işgal altındaki Filistin'deki Hristiyanlara da saldırılarda bulunuyor.
Son olarak, sayıları 30 civarında olan maskeli fanatik yerleşimci, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Ermeni Mahallesi'ndeki İnek Bahçesi'nin arazisine baskın düzenledi ve İsrail polisinin müdahale etmesini geciktirerek topluluk üyelerine saldırdı.
Maskeli Yahudilerin gerçekleştirdiği saldırıda çok sayıda rahip, Ermeni İlahiyat Akademisi öğrencisi ve yerli Ermeniler ağır yaralandı.
Çok sayıda Hristiyan din adamını etkisiz hale getiren güçlü sinir gazları da dahil olmak üzere silahlara sahip provokatörler, şiddetli saldırılarda bulundu.
Sosyal medyada olay yerinden paylaşılan videolarda, maskeli Siyonistlerin, Ermeni din adamlarına taş ve başka nesneler fırlattığı görülüyor.
Patrikhane, saldırının, İnek Bahçesi Arazisi anlaşması için Kudüs Bölge Mahkemesi'ne sunduğu ve bu hafta başında mahkeme tarafından resmî olarak kabul edilen davaya yanıt olarak yapıldığını söyledi.
Saldırı bittikten sonra olay yerine gelen İsrail polisi, bölgede güvenlik önlemi aldı. Ancak olay sonrasında gözaltıların olup olmadığı ise belli değil.
Saldırganların kimliği henüz netlik kazanmadı; ancak Kudüs'teki Ermeni aktivistler, saldırıdan George Warwar'ı sorumlu tuttu. Warwar, Yahudi yatırımcılar tarafından görünüşte lüks bir otel inşa etmek amacıyla Ermeni Mahallesi’nde bir arsa satın almak için yapılan tartışmalı ve şimdi iptal edilen bir anlaşmaya karıştığı düşünülen Yafalı bir iş adamı.
Hristiyan Ermeni aktivistler, Yahudi yerleşimci grupları, yüzyıllardır Ermeni Patrikhanesi'nin mülkiyetinde olan ihtilaflı toprak parçası üzerinde kontrol sağlamaya çalışmakla suçluyor. Bu yerleşimci grupların İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik bakanı Itamar Ben-Gvir ile bağlantılı olduğuna inanılıyor.