ETA Örgütünün Üst Düzey Yöneticileri Yakalandı

ETA'nın üst düzey iki düzey yöneticisinin Fransa'nın Saint Etienne de Baigorri yerleşim yerinde yakalandığı açıklandı.

İspanyol jandarması ve Fransız polisinin yürüttüğü ortak operasyonda, Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve AB terör örgütleri listesinde yer alan ETA'nın üst düzey iki düzey yöneticisinin Fransa'nın Saint Etienne de Baigorri yerleşim yerinde yakalandığı açıklandı.

İspanyol İçişleri Bakanlığı kaynaklarından verilen bilgilerde, Iratxe Sorzabal ve David Pla adlı kişilerin ETA'nın liderlik konumunda bulundukları, Iratxe'nin 2001, David'in de 2010'dan beri Fransa'da yaşadıkları bildirildi.

ETA'nın 2011 ekim ayında silahlı faaliyetlerini bırakma kararından sonra söz konusu iki kişinin diğer bir ETA üyesi Josu Ternera ile birlikte, örgüt adına İspanyol hükümeti ile müzakere masasına oturma düşüncesiyle 2012 yılında Norveç'in başkenti Oslo'ya gittikleri ancak İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un ETA ile hiçbir şekilde müzakere etmeye yanaşmamasından sonra 2013 şubat ayında bu ülkeden sınır dışı edildikleri belirtildi.
 

(AA)

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor