Eski KPSS Savcısı İçin HSYK'ya Suç Duyurusu

KPSS'de usulsüzlük iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Erkman, eski Ankara Başsavcı Vekili Sakınan hakkında HSYK'ya suç duyurusunda bulundu.

KPSS'de usulsüzlük iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, daha önce soruşturmayı yürüten eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulundu.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre Erkman, şikayet dilekçesinde, 2010 KPSS'ye ilişkin "delil niteliği taşıyan sınav kitapçıklarının imha edildiğini", "Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğindeki aramaya katılan şüpheli polis memuru Öner G'nin, aramadan bir gün önce dernek kurucularından Mehmet Hanefi S'yi aradığını ve aynı gün dernekteki bilgisayarlara format atıldığını" belirtti ve Sakınan'ı bunlarla bağlantılı suçladı.

Şüpheli Öner G'nin ifadesi ve bilgisayarlara format atıldığını gösteren TÜBİTAK raporunu da ekleyen Erkman, suç duyurusunda, Sakınan'a "örgüt üyeliği" veya "örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlamalarından hangisinin yöneltileceğinin HSYK'nın takdirine bırakıldığı belirtildi.

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma, Sakınan tarafından başlatılmış ve dosya yaklaşık 4 yıl kendisinde kalmıştı.

Haber Haberleri

Efkan Ala’dan Çözüm Süreci mesajı: Nisan da olabilir sonrası da
MİT Başkanı Kalın, İstanbul'da Hamas heyetiyle görüştü
Nureddin Yılmaz vefat etti
Türkiye'de yaklaşık 1,8 milyon yaşlı tek başına yaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail binlerce insanı katletti, bunun bedelini ödeyeceğinden hiç şüphem yok