“Eserimizin Kılıçdaroğlu için kullanılmasından rahatsızız”

SP GİK Üyesi Ümit Çebi'nin paylaştığı şarkılı Kılıçdaroğlu videosuna Grup Yürüyüş’ten tepki geldi. Grup Yürüyüş'ün solisti Mehmet Ali Aslan, "Allahu Ekber adlı eserimizin Kılıçdaroğlu propagandasında kullanılması bize rahatsızlık veriyor." dedi.

Altılı masanın sancılı geçen görüşmelerinin ardından muhalefetin cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. Kılıçdaroğlu isminin açıklanmasının ardından bir takım ironik olaylar yaşanmaya başladı. 

Saadet Partisi'nin Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için 'Mücahit' benzetmesinde bulundu. Bununla da yetinmeyen Çebi, Kılıçdaroğlu'nun görüntülerini kullanarak arka planda Grup Yürüyüş'ün 'Allahu Ekber' eserinin çalındığı bir video yayınladı. Sosyal medyada eleştirilere maruz kalan videoya, Ekin Yayınlarının yanı sıra Grup Yürüyüş'ün kurucu-solisti Mehmet Ali Aslan da sert tepki gösterdi.

ESER 28 ŞUBAT'A TEPKİ OLARAK YAZILDI

Müzik kariyerine 28 Şubat postmodern darbe döneminde başlayan Mehmet Ali Aslan, konuyla ilgili Haber7'ye açıklamalarda bulundu. Postmodern darbe döneminde yapılan haksızlıklara ve zulümlere karşı mücadele ettiklerini belirten Aslan, başörtüsü direnişini anlatan eserler yaptıklarını, yasaklara ve zulümlere karşı Kur'an'la direnmeyi anlatan "Allahu Ekber"in de grubun o dönemki çalışmalarının bir ürünü olduğunu söyledi. 

HUKUKİ İŞLEMLER BAŞLATILDI

Bu kapsamda Saadet Partisi'nin Genel İdare Kurulu Üyesi Ümit Çebi'nin paylaştığı 'Allahu Ekber' eseriyle Kılıçdaroğlu'nun olduğu videoyu önce ironi zannettiklerini ifade eden Aslan, "Sonra baktık ki böyle değil. Biz kendisine direkt ulaşamadık ama Twitter üzerinden kaldırılmasını talep ettik. Şu an avukatlarımız işlemlere başladılar. Eserimizin siyasi propaganda malzemesi olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz." dedi.

CHP 28 ŞUBAT'I SAVUNAN BİR PARTİYDİ

Özellikle CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bu eser ile bağdaştırılmasına anlam veremediğini söyleyen Aslan, "28 Şubat yasakları devam ederken yazmış olduğumuz bir eser bu. CHP sonuç itibariyle 28 Şubat yasaklarını savunan bir partiydi. Bu şarkının onların propagandasında kullanılması çok ironik bir durum. Bizim için de çok can sıkıcı oldu. Dinleyicilerimizden çok fazla uyarılar alıyoruz haklı olarak. Biz de işlemleri hızlandırdık." şeklinde konuştu.

"RAHATSIZIZ"

Mehmet Ali Aslan, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun temsil ettiği değerlerin İslami değerlerle çatışma halinde olduğunu belirterek "Allahu ekber adlı eserimizin Kılıçdaroğlu için kullanılması bize rahatsızlık veriyor. Eserde ifade edilen değerlere de karşı bir partiden bahsediyoruz. Hatta deprem çalışmalarında sevinç ifadesi olarak tekbir getirilmesinden dahi rahatsız olan çevreler bunlar. Yaklaşan seçim dolayısıyla halkın ekseriyetinin muhafazakâr olmasını da hesap ederek muhtemelen bu söylemlerde bulunup böyle mesajlar verebilirler. Bizim eserimizin de bu bağlam içinde adının geçmesi ihtimalini dahi kabul edemeyiz." ifadelerini kullandı.

Aslan burada akıl tutulması bir durumun söz konusu olduğunu söyleyerek "Bunu paylaşan kişi hangi saiklerle paylaştı bilemiyorum; akıllara zarar bir durum var. Bizim duruşumuz bambaşka. Saadet Partililer de bu eserimizi seviyorlar, belki içlerinden bazı kimseler bu tazr söylemler üzerinden Kılıçdaroğlu'na meşruiyet atfetmek istiyorlar, bilemiyorum. Ama bizim için rahatsız edici bir durum." dedi. 

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor