Esenyurt Belediye Başkanı Özer görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını, İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy'un Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini bildirdi.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 'PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan mahkemece tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı şüpheli Ahmet Özer, Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. ve 46'ncı maddeleri uyarınca İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy'un, Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği kaydedildi.

Gündem Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Darbeciliğin ve cuntacılığın kitabını CHP yazmıştır
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 14. duruşma
MİT Başkanı Kalın, Hamas heyeti ile görüştü
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım görevden uzaklaştırıldı
Hakan Fidan, Hamas heyeti ile görüştü