Esed'in Katlettiği Katolik Rahibi Direnişçiler Defnetti

Esed Hava Saldırısında yaşamını yitiren Katolik Rahip Michel Ubeci, Müslümanlar tarafından defnedildi.

İnfocenter.Media'nın haberine göre; Bölgedeki Hristiyanların, azınlıkların insanlıkta ve vatandaşlıkta kardeşleri olduğunu belirten Suriyeli, onlara iyi davranılması gerektiğini belirtti.

Bölgedeki adetlerine değinen Suriyeli Müslüman, farklı taifelerden ve dinlerden olan bireylere karşı tutumlarının karşılıklı saygıya dayandığını ifade etti.

‘Büyük Peygamber Hz Muhammed bize böyle emretti’ diyen Suriyeli, Gayr-i Müslimlerin ‘zimmet ehli’ olduklarını belirterek onlara karşı sorumlulukları bulunduğunu aktardı.

Beşşar Esed yönetimi tarafından geçtiğimiz hafta yapılan bir açıklamada Suriyeli azınlıkların ‘teröristlere’ karşı korunmasında Rejimin garantör olduğu iddia edilmişti.

Suriye Haberleri

İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor
Atıf Necib davasında 2. duruşma: Firari suçlular gıyaben yargılanacak 
Esed rejimi tarafından alınkonan çocuklar ailelerine kavuştu