Esed’in İranlı Muhafızlarından Suudilere Tehdit: Sağ Bırakmayız!

Suriye’de katil Esed’in muhafızı olarak hareket eden İran Devrim Muhafızları, 'Suriye’ye asker göndermeye hazırız' diyen Suudi Arabistan tehdit etti.

İran, Suriye’ye yönelik bir kara harekatına katılacağını açıklayan bölgesel rakibi Suudi Arabistan’a hem dokundurdu hem meydan okudu.

Reuters’in haberine göre Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed el Caferi, Suudi Arabistan’ın Suriye’ye asker göndermeye cesaret edemeyeceğini belirtirken, “Olur da gönderirlerse tekini sağ bırakmayız” dedi.

Bu sözler, ABD öncülüğünde Suriye’ye yönelik bir kara harekatına katılmaya hazır olduğunu bildiren Riyad yönetimine İran’ın ilk tepkisi.

El Caferi, “Bu, Suudiler için intihar olur” diye ekledi.

Tahran, Beşar Esad rejimin en sıkı destekçisi. İran birlikleri uzun süredir Suriye’de rejim güçleriyle birlikte savaşıyor.

Kaynak: Reuters

İran Haberleri

İran ve ABD, Hürmüz Boğazı'nda çatışmaları önlemek için bir askeri iletişim hattı kurdu
İran basını: Hürmüz Boğazı’ndan izinsiz geçiş yapmak isteyen 3 tanker durduruldu
ABD-İran mutabakatından sonra ilk kez Hürmüz Boğazı yakınlarında bir geminin saldırıya uğradığı açıklandı
İran Donanması, Umman tarafından duyurulan "geçici deniz koridorunu" reddetti
Son 24 saatte Hürmüz Boğazı'ndan 20 milyon varil petrol geçirildiğini söyledi