Esed'in En Yakın Komutanı Öldürüldü

Muhalifler, son haftalarda Esed rejimini ağır yenilgilere uğratıyor. Esed'in bir kaç ay önce mevzisinde ziyaret ettiği çok yakın komutanlarından Abduzzeyn Sakr'ın da öldürüldüğü ortaya çıktı.

Suriye'de 4 yıldır halkı katleden Esed rejimi bugünlerde ağır yenilgilere uğruyor. İdlib'i alandirenişçiler, Halep'te de büyük başarı kaydetti. Rejim karargahlarına düzenlenen saldırılarda son haftalarda 300'e yakın rejim askeri öldürüldü. Bunların 90'ı Esed'in üst düzey komutanları.

Direnişçiler tarafından öldürülen komutanlardan birinin, Esed'in geçtiğimiz aylarda ziyaret ettiği komutan olduğu ortaya çıktı. El Arabiya'ya göre Esed'e yakınlığıyla bilinen komutanın ismi Abduzzeyn Sakr. 

Esed ziyaret etmişti

Esed, Şam'ın doğusundaki Cobar bölgesindeki cephe hattında askerlerle bir araya gelmiş, mevzide askerlerle yemek yemiş, komutanlarla konuşmuştu.

Yeni Şafak

Suriye Haberleri

Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon
Şam’da restoran, kafe ve eğlence mekânlarında alkol yasaklandı
İyiliğe Çağrı Derneği Şam’da binlerce aileye ulaştı