“Esed ve Destekçileri Ateşkesi 28 Kez İhlâl Etti”

Beşşar Esed rejimi ve ona destek veren güçlerin Kurban Bayramı’nda çatışmaların durması için varılan ateşkes anlaşmasını 28 defa ihlâl ettiği bildirildi.

AA’da yer alan habere göre, Suriye İnsan Hakları Ağı'nın (SNHR) yayımladığı raporda, Beşşar Esed rejimi ve ona destek veren güçlerin Dera, Humus, İdlib, Şam kırsalı, Kuneytra ve Lazkiye’de düzenlediği saldırılarla ateşkes anlaşmasını 48 saat içinde 28 kez ihlâl ettiği belirtildi.

“Tüm İhâller Esed ve Destekçilerinin”

Raporda, kayda geçen tüm ihlâllerin Esed rejimi ve rejimi destekleyen güçler tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

“Hiçbir Bölgede Kuşatma Kaldırılmadı”

Ayrıca, Suriye’de şubat ayında yürürlüğe giren kısmî ve geçici ateşkes anlaşmasında yer aldığı üzere Doğu Halep’e Kastillo yolu üzerinden yardımların girdiğine dâir kayıt olmadığı, hiçbir bölgede kuşatmanın kaldırılmadığı ve hiçbir tutuklunun serbest bırakılmadığı kaydedildi.

“En Hızlı Şekilde Soruşturulsun”

SNHR Başkanı Fadl Abdulgani yaptığı açıklamada, ABD ve Rusya koordinasyonundan söz konusu saldırılarla ilgili en hızlı şekilde soruşturma yapılmasını ve sonuçların Suriye halkıyla paylaşılmasını istediklerini ifade etti.

Suriye Haberleri

Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi