Esed Rejiminden Dûma’da Klor Gazlı Saldırı

İdlib ve Hama kırsalında İran ve Rus müttefiklerinden de aldığı destekle ilerleme sağlayan ancak muhaliflerden ağır darbe alan Esed hıncını Doğu Gutalı masumlardan çıkardı!

HAKSÖZ-HABER

Doğu Guta’nın Dûma bölgesine yönelik saldırıda Esed rejimi dün zehirli klor gazı kullandı.

Rejim daha önce 2013 yılında da Doğu Guta’da sarin gazı kullanmıştı. Ancak o gün uluslararası tepkiye sebep olmakla birlikte pratikte caydırıcı bir adım atılmamış olacak ki rejim uluslararası toplumun bu ikiyüzlü tutumundan da cesaret alarak bugün Dûma’da aynı yollara giriyor.

Esed rejimi 2013 yılındaki sarin gazı katliamından sonra ilk kez Dûma’nın Cobar-Ayn Terma cephe hattındaki sivil yerleşim bölgesinde klor gazlı saldırı gerçekleştirdi.

Şam Kırsalı İhtisas Hastanesinin medya ofisi Başkan'ının bildirdiğine göre KLOR gazından zehirlenen 6 kadın 1 çocuk acil servise getirilerek tedavi altına alındı.

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor