Esed Rejiminden Afrin’de PKK/PYD’ye Militan Desteği!

Geçtiğimiz günlerde Esed’den yardım isteyen PKK/PYD’nin aradığı desteği bulduğu, Esed’e bağlı ordudan bazı küçük grupların Türkiye askeriyle savaşmak üzere Afrin’e geçtiği bildirildi.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı dokuzuncu gününe girerken Beşşar Esed’den bir hamle geldi. PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD/YPG’nin hafta içinde “Afrin’i korumak için asker gönder!” çağrısına uyan Esed, Türkiye askeriyle savaşmaları için küçük küçük askeri birlikleri Afrin’e sokmaya başladı.

Rejimden PKK/PYD’ye Destek

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) Esed rejiminin PKK/PYD’liler için açtığı kaçış koridorunu kapatma hamlesi sürerken, rejimden karşı hamle geldi. Geçtiğimiz günlerde Esed’e çağrıda bulunarak militan desteği isteyen PKK/PYD’ye bu destek kısmen geldi. Rejim ordusu içinde sayıları çok olmasa da bazı küçük grupların Türkiye askeriyle savaşmak üzere Afrin’e geçtiği belirtiliyor.

PKK/PYD ile Pazarlık

Rejimin istihbarat kurumu el-Muhaberat’ın şefi Ali Memlük’ün son günlerde PKK/PYD’nin sorumlularından Sıpan Hemo ile temas kurduğu öğrenildi. Zaten PKK/PYD, Afrin’i Esed’den çatışmasız bir şekilde teslim aldığı 2012’den beri kentte el-Muhaberat’a bağlı istihbarat binasına bir zarar vermedi. Esed’in adamlarının Afrin’de zaten PKK/PYD’lilerle birlikte yıllardır çalışmakta olduğu biliniyor.

Kaynak: İnternet Haber

Suriye Haberleri

İdlib üniversitesi Gazze'ye destek gösterisi düzenledi
Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib