Esed Rejimi ve Rusya İdlib’te 6 Sivil Katletti

Esed rejimi ve Rusya’nın İdlib’in kırsalında Suriyeli mazlumlara yönelik yaptığı hava saldırılarında 6 sivil yaşamını yitirdi.

Yahya Fırat / Haksöz Haber

Rusya’ya ait savaş uçaklarının Han Seyhun ve diğer kırsal bölgeleri bombalaması sonucu 6 sivil hayatını kaybederken çok sayıda ev ve köy de zarar gördü.

Orient News’in haberine göre, rejim güçlerinin ve Rus savaş uçaklarının bombaladığı İdlib’in kırsal kesimleri, yangın ve duman alanına dönüyor.

Rusya’dan destek alan rejim güçlerinin kuzey Suriye bölgesini bombalaması sonucu başta çocuk, kadın ve insani yardım gönüllüleri olmak üzere mazlum ve savunmasız siviller hedef alınıyor.

Türkiye ve Rusya arasında imzalan anlaşmayla “Gerginliği Azaltma Bölgesi” ilan edilen İdlip’e, Rus ve rejim güçlerince saldırılar yapılıyor, anlaşma ihlal ediliyor.

Suriye Haberleri

İşgalci İsrail askerleri Suriye'nin Dera kırsalındaki bir köye girdi
Esed rejimi sonrası Suriye: Siyonist İşgalciler nasıl bir "yerleşim planı" yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz