Esed Rejimi İdlib’te 5 Sivili Katletti

Esed rejimi ve Rusya’nın İdlib’in kırsalında dün geceden beri yerleşim yerlerine yaptığı hava saldırılarında 5 sivil daha yaşamını yitirdi.

Yahya Fırat

Orient News’in haberine göre, Esed rejimi ve destekçisi Rusya’nın çocuk, kadın ve sivil gözetmeksizin yaptığı hava saldırılarında 5 sivil hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

Başta Han Seyhun olmak üzere İdlib ve çevresindeki kırsal bölgelere yoğun bombardımana tutan rejim güçleri, dün gece yaptığı saldırılarda Al Rahma hastanesini de bombaladı.

Türkiye sınırına yakın olan İdlib, muhalif unsurların yoğun olarak yaşadığı bir şehir. Türkiye ve Rusya arasında imzalan anlaşmayla “Gerginliği Azaltma Bölgesi” ilan edilen İdlib’e, Rus ve rejim güçlerince saldırılar yapılıyor, anlaşma ihlal ediliyor.

Suriye Haberleri

Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş
Haseke’de Suriye ordusu kontrolü devralıyor