Esed Rejimi Dün İlan Edilen Ateşkesi Bugün İhlal Etti!

Suriye’de Beşşar Esed rejimi, dün Cenevre görüşmeleri başlarken Doğu Guta’da ilan edilen ateşkesi bir gün geçmeden düzenlediği topçu ve havan topu saldırılarıyla bozdu.

Beşşar Esed rejimi, Şam’ın askeri kuşatma altında tuttuğu Doğu Guta bölgesindeki Ayn Terma ve Arbin beldelerinin yakınlarına topçu saldırıları gerçekleştirdi.

AA’da yer alan habere göre, rejim, Doğu Guta’daki Haresta ilçesi ile Misraba, Merc ve Medyere beldelerindeki sivil yerleşim yerlerine de havan topuyla saldırdı.

Sivil savunma kaynaklarına göre, Misraba’daki saldırıda bir sivil yaralandı.

Rejim, saldırılarıyla, Cenevre görüşmeleri başlarken Doğu Guta’da ilan edildiği açıklanan ateşkesi bir gün geçmeden ihlal etmiş oldu.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, dün yaptığı açıklamada, Rusya’nın önerisi üzerine Esed rejiminin Doğu Guta’da ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu.

5 yıldır kuşatma altındaki Doğu Guta, Astana anlaşmaları çerçevesinde “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmiş ve 22 Temmuz’da ateşkesin yürürlüğe girdiği bildirilmişti.

Suriye Haberleri

Sipan Hamo: Uluslararası toplumun bizimle olduğunu varsaymakla hata yaptık
Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini söyledi
Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon