Esed Rejimi Doğu Guta'ya Saldırdı

Suriye'de Esed güçlerinin başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 10 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suriye'de Esed güçleri, başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan Duma ilçesi ile Arbin beldesine uçaklarla, havan topu ve füzelerle saldırdı. Saldırılarda 10 kişi yaşamını yitirdi, 25 kişi yaralandı.

Sivil savunma ekipleri, enkaz altından aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı çıkarttı. Yetkililer, yoğun saldırılar nedeniyle halkın dışarı çıkmaya korktuğunu söyledi.

Duma'da saldırı bölgesindeki bir görgü tanığı, ''Burası, rejim ve Rus güçlerinin bölgeye düzenlediği saldırılar sonucunda yıkıldı. Bugün ateşkes anlaşması hakkında konuşuyorlar. Eğer ateşkesten bahsediyorsanız önce ateşkesi sağlamak, çocuk ve kadınların ölmesini engellemek gerekiyor. Sabahtan bu yana Duma ilçesine havan topu mermisi yağıyor'' dedi.

Bu arada Şam'daki yerel aktivistler, rejimin saldırılarından sonra muhaliflerin de başkent Şam'da Esed güçlerine ait merkezleri havan toplarıyla vurduğunu ve saldırılar sonucunda çok sayıda aracın hasar gördüğünü aktardı.

AA

Suriye Haberleri

Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş
Haseke’de Suriye ordusu kontrolü devralıyor