Esed Rejimi Dera’ya Bir Günde 750 Saldırı Düzenledi!

Suriye’deki Beşşar Esed rejimi, dün ülkenin güneyindeki Dera’ya 750 kara ve hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda 6 sivil hayatını kaybetti, en az 7 sivil de yaralandı.

Suriye’nin güneyinde yer alan Dera kentindeki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yaptığı yazılı açıklamada, dün Beşşar Esed rejiminin kente toplam 750 saldırı düzenlediğini, bunun 6’sının havadan yapıldığını belirtti.

AA’nın aktardığına göre saldırılarda 6 sivilin yaşamını yitirdiği ifade edilen açıklamada, en az 7 sivilin de yaralandığı kaydedildi.

Dera, Astana süreci garantörleri Türkiye, İran ve Rusya’nın Mayıs 2017’de oluşturduğu dört gerginliği azaltma bölgesinden biriydi.

Rusya ve ABD, iki ay sonra Dera’yı bu kapsamdan çıkararak, ayrı bir güvenli bölge ilan etmişti.

Rejim ve destekçisi İran, ülkenin orta kesimindeki kazanımlarından sonra, güneyi de ele geçirmek için Dera’ya önceki gün operasyon başlatmıştı.

Suriye Haberleri

İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor
Atıf Necib davasında 2. duruşma: Firari suçlular gıyaben yargılanacak 
Esed rejimi tarafından alınkonan çocuklar ailelerine kavuştu