Esed Rejimi 8 Bin Sivili Ölümüne Bekletiyor!

Suriye’nin orta kesimlerinde bulunan Hama ilinde Esed’e bağlı güçlerin kontrolündeki bölgeden direnişçilerin kontrolündeki bölgeye geçmek isteyen 8 bin kadar sivil, 40 gündür insani yardım yapılmaksızın bekletiliyor.

Suriye’nin orta kesimlerinde yer alan Hama’nın doğu kırsalında Beşşar Esed rejimi ile IŞİD’in cephe hattındaki Akrabat bölgesinin sakini 8 bin sivil, direnişçilerin bölgesine geçme talebinde bulundu.

Rejim, 300 ailelik gruba izin verdi ancak 40 gündür geçiş gerçekleşmedi.

Akrabat beldesinin Yerel Meclis Başkanı Ahmet el-Hamavi, AA’ya yaptığı açıklamada, “Ekmek ile unun kıtlığı insani bir faciaya yol açabilir. Rejim, bu kişilere Hama ve İdlib’in kuzey kırsalına geçme sözü vermişti. O nedenle Akrabat’tan çıktılar ve 50 kilometre mesafedeki el-Uzeyb Vadisi denen çöl bölgesine geldiler. Ancak 40 gündür bekliyorlar. Ne çadır ne ev ne barınakları var.” dedi.

el-Hamavi, 7 çocuk ve 3 yaşlının yaşamını yitirdiğini belirterek, ailelerin sadece rejimin beraberinde götürmelerine izin verdiği koyunların sütü ile beslendiğini söyledi.

el-Hamavi, ailelerin el-Uzeyb vadisinden, rejimin kontrolündeki Şeyh Hilal köyüne, oradan da direnişçilerin elindeki er-Ruhcan ve Sarha köylerine geçmek için beklediklerini ifade etti.

Suriye Haberleri

Suriye'de 2011'den bu yana 717 gazeteci öldürüldü
İdlib üniversitesi Gazze'ye destek gösterisi düzenledi
Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı