Esed Kuvvetlerine Şeyh Neccar'da Ağır Darbe

Suriyeli muhaliflerle Hizbullah destekli Esed güçleri arasındaki Halep mücadelesinin sürdüğü belirtiliyor.

Halep'te bulunan Şeyh Neccar bölgesinde Suriyeli muhalifler ile Hizbullah destekli Esed güçleri arasındaki şiddetli çatışmaların sürdüğü belirtiliyor.

Incanews'te yer alan habere göre Şeyh Neccar'da muhalifler tarafından gerçekleştirilen iki farklı operasyon sonucu onlarca Esed askerinin öldüğü kaydedildi.

Muhalif komutan Ziyad Hac Ubeyd, 'Suriye halkı tarafından Esed güçlerine yönelik iki özel operasyonun gerçekleştirildiğini' söyledi.

Halep sınırındaki El Azize'de de çok sayıda rejim askerinin can verdiği bir operasyonun gerçekleştirildiği bilgisi de yine Ubeyd'in açıklamaları arasında yer aldı.

El Azize'de Esed güçlerince üs olarak kullanılan bir fabrikanın hedef alındığı ve çatışma sonucunda 20 civarında askerin öldürüldüğü bildirildi.

Operasyonun muhaliflerce Halep yollarını tamamen kontrol altında tutmayı başarmak için stratejik öneme sahip kasabanın ele geçirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

 

Suriye Haberleri

Suriye devrimin 1. yılını kutluyor: Halk sokaklarda zafer coşkusu dorukta
Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti