Esed Katiline Bir Destek de Çin'den!

Esed rejiminin, İdlib’e saldırıya hazırlandığına yönelik bilgiler artarken, Çin'den destek çıkışı geldi. Pekin'in Şam Büyükelçisi Qi Qianjin, Çin yönetiminin, Esed rejimine destek olmak amacıyla ülkeye asker konuşlandırabileceğini belirtti.

Pekin'in Şam Büyükelçisi Qi Qianjin, Suriye merkezli Al-Watan gazetesine verdiği söyleşide, Çin yönetiminin, İdlib'e saldırıya hazırlanan Esed rejimine destek olmak amacıyla ülkeye asker konuşlandırabileceğini belirtti.

Yeni Şafak gazetesinin aktardığı haberde şunlar kaydedildi:

Büyükelçi Qi, "Çin ordusunun bir şekilde rejimin İdlib veya başka bölgelerdeki saldırılarına destek olma konusunda istekli olduğu" değerlendirmesini yaptı. Çin askeri ateşesi Wong Roy Chang da aynı gazeteye yaptığı açıklamada, Esed rejimi ordusu ile Çin ordusu arasında halihazırda işbirliği bulunduğunu ve Çin'in bu ilişkiyi geliştirmeyi istediğini söyledi. Çin bugüne kadar, Esed rejimine siyasi destek vermiş ve ülkenin yeniden inşasına destek olabileceğini belirtmiş ancak askeri destek konusunda net bir tutum takınmamıştı. Çin'in ilk etapta Esed rejimine destek amacıyla sınırlı sayıda özel kuvvet askerini ve askeri danışmanı ülkeye gönderebileceği değerlendiriliyor.

Suriye Haberleri

Suriye Savunma Bakanı Abu Kasra’dan şehid Abdülkadir es-Salih’in ailesine vefa ziyareti
Mücrim Esed rejiminin üst düzey yetkililerinden Caez Hammud el-Musa yakayı ele verdi
İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor