Esed Halep’e Tekrar Scud Attı (VİDEO)

Esed güçlerinin Suriye'nin kuzeyindeki Halep kentine düzenlenen füze saldırısında 20 kişi hayatını kaybetti.

Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), Esed güçleri tarafından Halep kentinin Hratan beldesine atılan Scud füzesinin yerleşim yerine düşmesi sonucu 20 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu.

Halep'teki yerel kaynaklar, Scud füzesinin çok sayıda evin yıkılmasına yol açtığını, enkaz altında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)'nun İdlib kentinde bir savaş uçağını düşürdüğü iddia edildi.

Savaş uçağının, İdlib'in Cebel Ez Zaviye bölgesinde bulunan Sarça köyünü bombalarken düşürüldüğü öne sürüldü.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi(LCC), rejime bağlı güçlerin Lazkiye'deki Cebel Türkmen ile Cebel Ekrad dağlarında bulunan köyleri yoğun top ve tank ateşine tuttuğunu kaydetti. İdlib ve çevresindeki ilçe ve beldelerde iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını vurgulayan LCC, bir askeri helikopterin Rakka kentine "varil bombası" attığını, kentten siyah dumanların yükseldiğini kaydetti.

Suriye İnsan Hakları Örgütü ise Esed güçlerinin bugün ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 78 kişinin öldüğü bildirildi.

Sudan Haberleri

"BAE, Sudan’daki RSF için Afrika üzerinden yeni silah rotaları kurdu"
Sudan'daki hastaneye yapılan saldırıda 13'ü çocuk en az 64 kişi katledildi
Sudan'daki drone saldırılarında 10 günde en az 200 sivil öldü
BM, Güney Sudan'da son 17 günde 160'tan fazla sivilin katledildiğini açıkladı
Sudan'da sivil kayıplar geçtiğimiz yıl iki katına çıktı