Esed Güçleri Hastane Bombaladı! (FOTO-VİDEO)

Esed’e ait savaş uçağı Şam'ın Keferbatna bölgesinde hastane bombaladı: 14 ölü. Suriye genelinde dün 156 kişi katledildi.

HAKSÖZ-HABER

Şam'daki yerel aktivistler, başkent Şam'ın Keferbatna banliyösünde Suriye ordusuna ait savaş uçağının el-Fetih hastanesini bombalamasının ardından 14 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaklaşık 50 kişinin de yaralandığını kaydetti.

Aktivistler, kentin Duma mahallesinin dünden bu yana uçak ve ağır silahlarla bombalandığını, bölgenin harabeye dönüştüğünü ve insanların güvenlik nedeniyle Duma'yı terk etmeye başladığını ifade etti.

Duma'da bombardıman sonucunda birçok evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü dile getiren aktivistler, Şam'ın birçok bölgesinde yoğun silah seslerinin duyulduğunu ve dumanların yükseldiğini kaydetti.

Esed’in uçakları böyle bombalıyorlar:

Dün 156 Kişi Daha Katledildi!

Suriye'de ordu birliklerinin Şam başta olmak üzere ülke genelinde düzenlediği saldırılarda 156 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce yaralının olduğu bildirildi.

Ölenlerden 10’unun çocuk olduğu öğrenildi. Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri ölenlerin 60’ının Şam ve kırsal bölgelerinde öldürüldüğünü duyurdu. Komite, Şam’da katledilenler haricinde İdlip’te, 38, Halep’te 24, Humus’ta 14, Der’a’da 10, Deyr ez Zor’da 8, Hama ve Rakka’da da 1’er kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

İdlib'de bir bombalama sonrası:

Camiler semti Duma'dan iki kare:

Suriye Haberleri

Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon
Şam’da restoran, kafe ve eğlence mekânlarında alkol yasaklandı
İyiliğe Çağrı Derneği Şam’da binlerce aileye ulaştı