“Esed Güçleri 89 Filistinli Mülteciyi İdam Etti”

Suriye'de 2011 yılından bu yana 89 Filistinli mültecinin Esed güçleri tarafından idam edildiği bildirildi.

Londra merkezli Suriye’deki Filistinliler Çalışma Grubu’nun yayımladığı raporda, Suriye’de savaşın başladığı 2011’den bu yana, kaçırılan Filistin Kurtuluş Ordusu (FKO) üyesi 17 kişinin de aralarında bulunduğu 89 Filistinli mültecinin, Beşşar Esed güçlerince idam edildiği kaydedildi.

Suriye’nin Şam ve Halep kentlerinde bulunan Filistinli mültecilerin yaşadığı kamplar, ülkedeki çatışmalar nedeniyle büyük hasar gördü. Ülkede 6 yıldır devam eden savaş nedeniyle Filistinli mültecilerin büyük kısmı yaşadıkları yerlerden göç etmek zorunda kaldı.

Filistinliler, işgalci İsrail’in kuruluşunun ardından göç etmek zorunda bırakıldıkları ve mülteci olarak geldikleri Suriye’yi de yine bir savaş nedeniyle terk ederek komşu ülkelere göç etti.

Kaynak: AA

Suriye Haberleri

İşgalci İsrail askerleri Suriye'nin Dera kırsalındaki bir köye girdi
Esed rejimi sonrası Suriye: Siyonist İşgalciler nasıl bir "yerleşim planı" yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz