Esed, Dün 13’ü Çocuk 54 Kişiyi Öldürdü

Suriye’de Beşşar Esed çetelerinin katliamları devam ediyor. Rejim güçlerinin hava destekli saldırılarında dün aralarında 13 çocuk ve 5 kadının da olduğu 54 kişi katledildi.

HAKSÖZ-HABER

Suriye halkına ölüm kusmaya devam eden Baas rejimi, muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelere hava destekli saldırılarını sürdürüyor. Rejim güçleri özellikle havadan varil bombalarıyla saldırılarına devam ediyor. Dünkü saldırılarda çok sayıda çocuk hayatını kaybetti.

Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC), dün itibariyle 54 kişinin daha katledildiğini ve ölenler arasında 13 çocuğun, 5 de kadının olduğunu duyurdu. Ayrıca 1 kişinin işkenceyle öldürüldüğünün tespit edildiği bildirildi.

LCC’nin verilerine göre Esed güçlerinin ve destekçilerinin dünkü saldırılarında Halep’te 18, İdlib’de 15, Humus’ta 9, Şam kırsalında 7, Hama’da 2, Dera’da 2 ve Deyruz Zor’da 1 kişi hayatını kaybetti.

Bugün İdlib-Sermin'e yapılan saldırı sonrası:

Suriye Haberleri

Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon
Şam’da restoran, kafe ve eğlence mekânlarında alkol yasaklandı
İyiliğe Çağrı Derneği Şam’da binlerce aileye ulaştı