Erzincan Merkezli "Paralel Yapı" Operasyonunda 8 Kişi Adliyede

Erzincan merkezli 8 ilde düzenlenen “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması”na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 kişi adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, İliç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 2012-2013 döneminde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan “Benim de Bir Şansım Olsun Projesi”nden elde edilen 118 bin liranın, “FETÖ/PDY”ye yakın kuruluşlara aktarıldığı ve “usûlsüz” harcandığı iddiasıyla yürütülen operasyonda gözaltına alınan 8 kişi, işlemlerinin ardından sağlık kontrollerinden geçirildi.

Zanlılar, daha sonra sivil polis minibüsleriyle Erzincan Adliye Sarayı’na getirildi.

Erzincan merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Van, Ağrı, Sivas ve Eskişehir'de, 18 Ocak'ta düzenlenen “FETÖ/PDY” operasyonunda aralarında ilçe milli eğitim müdürü ve okul müdürü ile bazı öğretmenlerin de bulunduğu, Erzincan'da 2, diğer illerde 6 olmak üzere 8 kişi gözaltına alınmıştı. Bir kişiye de ulaşılamamıştı.

AA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor