Ergenekonun Uyuşturucu Bağlantısını Anlattı

Ergenekon davasında gizli tanık önemli bilgileri paylaştı.

Ergenekon davasında gizli tanık İmdat, iddia edilen Ergenekon örgütünün uyuşturucu bağlantısıyla ilgili bilgiler verdi.

Ergenekon Davası'nın Silivri'deki 243. duruşmasında dinlenen gizli tanık İmdat, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Zekeriya Öztürk tarafından bir şirket kurulduğunu anlattı.

Daha sonra Öztürk'ün, 10-15 günde bir gelip kontrollerde bulunduğunu ifade eden İmdat, şirketi, 28 Şubat döneminin aktörlerinden Ali Kalkancı'nın parası ile kurduklarını belirtti.

Kendisinin de bu işin içine zorla çekildiğini söyleyen gizli tanık, kimya şirketi gibi gösterilerek kurulan bu kurumun, zaman içerisinde uyuşturucu madde üreten bir yapı haline dönüştürüldüğünü iddia etti.

Gizli tanık İmdat, ayrıca Ali Kalkancı ile Zekeriya Öztürk'ün bazı konuşmalarında, çeşitli istihbarat örgütlerine ve daha birçok Arap ülkesine ait kimliklerle ilgili ifadeler kullandıklarını belirtti.

 

Haber Haberleri

Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor
Hakkari merkezli soruşturmada "20 milyar liralık suç ağının yönetim merkezi" deşifre edildi