Ergenekon Sanığı Muzaffer Tekin Öldü

"Ergenekon Davası"nda 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl 10 ay hapis cezası alan Muzaffer Tekin öldü

"Ergenekon Davası" sanıklarından emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) bir aydır pankreas kanseri nedeniyle tedavi gören Tekin, akşam saat 23.40 civarında öldü.

Çankırı'da 1950 yılında doğan Tekin, 1972'de Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1974 yılında Kıbrıs Harekatı'na da katılan Tekin, "Ergenekon Davası"nda 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Tekin, kendisine kumpas kurulduğu iddiasıyla, 24 Ekim 2014'te bu davada görevli savcı ve hakimlerden şikayetçi olmuştu.

Tekin, Ergenekon davasında Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, zorla hükümeti ıskata teşebbüs, TC hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri bulundurma suçlarından yargılandı.

 

Haber Haberleri

Erzurum, Van, Ağrı ve Muş'ta kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi atandı
Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı