Ergenekon Sanığı Muzaffer Tekin Öldü

"Ergenekon Davası"nda 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl 10 ay hapis cezası alan Muzaffer Tekin öldü

"Ergenekon Davası" sanıklarından emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin, pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) bir aydır pankreas kanseri nedeniyle tedavi gören Tekin, akşam saat 23.40 civarında öldü.

Çankırı'da 1950 yılında doğan Tekin, 1972'de Harp Okulu'ndan mezun oldu. 1974 yılında Kıbrıs Harekatı'na da katılan Tekin, "Ergenekon Davası"nda 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 117 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Tekin, kendisine kumpas kurulduğu iddiasıyla, 24 Ekim 2014'te bu davada görevli savcı ve hakimlerden şikayetçi olmuştu.

Tekin, Ergenekon davasında Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, zorla hükümeti ıskata teşebbüs, TC hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, devletin güvenliğine ilişkin belgeleri bulundurma suçlarından yargılandı.

 

Haber Haberleri

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor