Erdoğan'dan Afganistan mesajı: Kardeşlerimizi yalnız bırakmamakta kararlıyız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

HAKSÖZ-HABER

Erdoğan yaptığı açıklamada Türkiye ile Afganistan arasında kadim tarihi ve kültürel bağlar bulunduğunu belirterek Türkiye'nin Afganistan'daki sıkıntılara bigane kalamayacağını vurguladı.

19 milyona yakın insanın acil gıda sıkıntısı yaşadığını hatırlatan Erdoğan ülkeye acil yardım ihtiyaçları taşıyan bir "iyilik treni" yollamak istediklerini söyledi.

Erdoğan şunları kaydetti:

"Uzun yıllardır süren iç çatışmalar, dış yardımların kesilmesi, kuraklık ve sert hava şartları sebebiyle milyonlarca Afganlı kardeşimiz çok zor şartlarda hayata tutunma mücadelesi vermektedir. Ülkede 13 milyonu çocuk olmak üzere 19 milyona yakın kişinin acil gıda sıkıntısının olduğu bilinmektedir. Türkiye olarak bu zor dönemlerinde Afganistanlı kardeşlerimizi yalnız bırakmamakta kararlıyız. AFAD koordinasyonunda 10 sivil toplum kuruluşumuzun desteğiyle bu ülkeye 700 ton gıda, giyim, sağlık, malzeme olarak söylüyorum acil ihtiyaç ürünleri taşıyan bir iyilik treni göndermeye hazırlanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız tarafından temin edilecek bu ihtiyaç maddeleri Devlet Demiryollarımızın bir treniyle Afganistan'a ulaştırılacaktır. İmkanı olan vatandaşlarımızı bu iyilik trenine katkıda bulunmaya davet ediyoruz."

Afganistan Haberleri

THY Afganistan seferlerine yeniden başlıyor
Afganistan'da son iki haftada seller nedeniyle 99 kişi hayatını kaybetti
Afganistan'da meydana gelen seller nedeniyle 33 kişi yaşamını yitirdi
Afganistan'da meydana gelen seller nedeniyle 33 kişi yaşamını yitirdi
Afganistan İslam Emirliği’nden Heniyye’ye taziye