Erdoğan Hükümet Kurma Görevini Davutoğlu'na Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili, Başbakan Davutoğlu'nu geçici Bakanlar Kurulu kurmak üzere başbakan olarak atadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Konya Milletvekili, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu geçici Bakanlar Kurulu kurmak üzereBaşbakan olarak atadı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1,5 saat sürdü. 
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine karar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, en fazla milletvekiline sahip Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı ve Konya Milletvekili, Başbakan Ahmet  Davutoğlu'nu Anayasanın 114. maddesi gereğince geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere Başbakan olarak atadı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, seçimlerden sonra istifa eden ve yeni hükümet kuruluncaya kadar göreve devamı istenmiş ve bu defa Anayasanın 114. maddesi gereğince görevinden çekilmiş olan Bakanlar Kurulunun, geçici Bakanlar Kurulu kuruluncaya kadar görevine devam etmesini de istedi. 
 
(AA)

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası