Kamikaze insansız hava aracıyla (İHA) Erbil'e yapılan saldırı sonrası hava savunma sistemleri devreye girdi.
İHA, ABD Başkonsolosluğu yakınlarında etkisiz hale getirilirken, şiddetli patlama sesi duyuldu.
Yerel medyaya göre, söz konusu saldırı ile eş zamanlı olarak Soran bölgesinde de hava savunma sistemleri faaliyete geçti. Burada da 2 kamikaze İHA imha edilirken, patlama sesleri duyuldu.
İran'ın, ABD ve İsrail saldırılarına karşı misilleme başlattığı ilk günden bu yana Erbil'de her gün patlama sesleri duyuluyor, hava savunma sistemleri faaliyete geçiyor.
Irak'taki "İslami Direniş Örgütü" ABD üslerine bir günde 31 saldırı düzenlediğini duyurdu
Örgüt tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, ABD üslerine karşı roket ve insansız hava araçlarıyla (İHA) düzenlenen saldırılara dikkat çekildi.
Irak ve bölgedeki ABD üslerinin son bir günde 31 saldırıyla hedef alındığı aktarılan açıklamada, böylece ABD'nin üslerine 12 günden beri düzenledikleri saldırı sayısının 291'e ulaştığı ifade edildi.
Açıklamada, söz konusu saldırılar sonucu 13 ABD'linin hayatını kaybettiği ve onlarcasının yaralandığı öne sürüldü.