Emniyet Saldırı Olacağını Biliyor muydu?

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün HDP mitingindeki patlamanın ardından Peygamber Sevdalıları Platformuna üye birçok STK ile HÜDA PAR teşkilatlarına herhangi bir saldırı beklendiği tebliğinde bulunduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün 5 Haziran'da HDP mitinginde meydana gelen patlamanın ardından Peygamber Sevdalıları Platformuna üye birçok STK ile HÜDA PAR teşkilatlarına herhangi bir saldırı durumunda kendilerine bilgi verilmesine dair tebligat imzalattığı ortaya çıktı.

Yapılan tebligatta, 'Kurumunuza karşı yapılabilecek olan herhangi bir saldırıya karşı dikkatli ve duyarlı olmanız ve yaşanabilecek herhangi bir olayda polise (155) bilgi verilmesi (0505 318 21 69) hususu tarafınıza tebliğ edilmiş olup...' ifadelerine yer verildi.

Bilgi olmasına ve STK'lara tebligat yapılmasına rağmen Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden İhya Der Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırıda katledilmesi polisin ihmalini de gözler önüne serdi.

Ayrıca saldırı elinde saldırı bilgisi olan polisin, Peygamber Sevdalıları Platformuna üye birçok STK ile HÜDA PAR teşkilatlarına tebliğde bulunurken neden gerekli tedbirleri almadığı ve geliyorum diyen Aytaç Baran cinayetini önlemediği akıllarda soru işareti bıraktı.  (İLKHA)

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası