El Cezire 500 Çalışanını İşten Çıkardı

Katar merkezli yayın kuruluşu El Cezire televizyon kanalı 500 çalışanını işten çıkardığını açıkladı.

El Cezire Grubu Genel Müdürü Mustafa Sevvak yaptığı yazılı açıklamada, "Çalışanlarımızdan 500 kişinin çıkarılma eylemi, diğer işçilerin yeteneklerini geliştirmek ve medya sahnesinde hızla gelişen evrime ayak uydurmanın bir parçası olarak yapımızın tekrar gözden geçirilmesi çerçevesinde olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Sevvak, söz konusu işten çıkarılma prosedürünün dünya çapında büyük medya kuruluşları tarafından periyodik olarak yapıldığını, ancak kendilerinin diğer tüm seçenekleri masaya yatırıp inceledikten sonra bu kararı aldıklarını kaydetti.

İşten çıkarılan kişilerin çoğunun Katar'da çalışanlar olduğu kaydedildi.

Katar'da 1996'da kurulan ve ilk olarak Arap dünyasına ilişkin güncel haberlerle yayına başlayan El Cezire kanalı, bünyesindeki Al Jazeera Arapça (AJA), Al Jazeera English (AJE), Al Jazeera Balkan (AJB), Al Jazeera America (AJAM) ve Al Jazeera Spor gibi kanallarıyla Arap dünyasında en çok izlenen yayın kuruluşu haline gelmiş durumda.

AA

Medya Haberleri

Barış, medyanın savaş alanı haline geldiğinde
İsrail'in 'liberal' araştırmacı gazeteciliğinin bir saçmalığa dönüşmesi
RTÜK, yapay zeka tabanlı denetim sistemi "VİA+"yı hayata geçiriyor
Akit Tv muhabirleri CHP'liler tarafından saldırıya uğradı
Batı medyasının İran'a yönelik haberleştirme taktiklerinde Soğuk Savaş döneminden kalma yöntemler