El-Bab ve Çevresinde İkamet Eden Suriyelilere Yeni Kimlik Kartı!

Halep’in doğusunda yer alan el-Bab’da Türkiye’nin desteğiyle muhaliflerin oluşturduğu mahalli meclis 140 bin yeni kimlik kartı dağıttı. Muhaliflerin kontrolündeki kuzeyde ikamet eden tüm Suriyelilere yeni kimlik verileceği öğrenildi. 

Birçok Suriyelinin kimlik kartına sahip olmadığı bu bölgede yeni kimliklerin aynı zamanda IŞİD ya da YPG unsurlarının sızmasına karşı bir tedbir olarak düşünüldüğü biliniyor. Özgür Suriye bayrağının basılı olduğu yeni kimliklerde kişisel bilgiler ve kart sahibinin resmi ile birlikte mahalli meclisin imzası da bulunuyor. Türkiyeli yetkililerin de kimlik bilgilerini değerlendirebilmeleri için yeni kimliklerde kişisel bilgiler hem Arapça, hem Latince rakamlar şeklinde yazılmış. Parmak izi alınan her Suriyeli 500 Suriye lirası (yaklaşık 1 dolar) karşılığında bu kimlikleri edinebiliyor.  

7 yıldır süregelen savaşta pek çok Suriyeli evlerinin bombalanması ve göç etmek zorunda kalmalarından ötürü kimliksiz yaşamaktalar. Pek çoğu ihtiyaç duydukları almak için rejim bölgesine gitmek zorundalar ama güvenlik endişesiyle bunu yapmaları imkansız. Bu yüzden Türkiye’nin sağladığı teknik altyapıyla basılan ve dağıtılan yeni kimliklerin bu bölgede yaşayan Suriyeliler için değeri büyük. 

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"