Ebu Halid es Suri'nin Şehadeti ve IŞİD Gerçeği

Ahraru'ş Şam grubu, geçen yıl bu gün bombalı saldırı sonucu Şehid olan komutanlarından Ebu Halid es Suri hakkında bir video görüntüsü yayınladı.

El Kaide lideri Eymen Zevahiri'nin elçilerinden ve Ahraru'ş Şam grubunun komutanı olan Ebu Halid es Suri 23 Şubat 2014 günü düzenlenen bir canlı bomba saldırısında Şehid olmuştu.

Usame bin Ladin'in sağ kolu olarak ta bilinen Ebu Halid es Suri, Irak ve Afganistan'da savaşan bir komutan olmakla beraber ilerleyen yıllarda tutuklanarak cezaevine girmiş biriydi. Yıllar sonra Suriye'de başlayan savaş sonrası serbest kalan Suri, Suriye'de halen Esed rejimine en etkin operasyonlar düzenleyen Ahraru'ş Şam Tugayı'nın da kurucusuydu.

Ülkedeki direniş için en önemli kişilik olarak görülen Ebu Halid es Suri  23 Şubat 2014 günü düzenlenen bir canlı bomba saldırısı sonucu Şehid olmuştu.

Ahraru'ş Şam grubu Ebu Halid es Suri'nin şehadetinin 1. yılına özel olarak yeni bir video yayınladı.

Video'da saldırı sonrası yapılan araştırmalar ve yakalanan kişilerin sorgusunda Ebu Halid es Suri'ye düzenlenen saldırının bizzat IŞİD tarafından koordine edildiği itiraf ediliyor.

Kaynak: Islah Haber

Suriye Haberleri

ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi
Suriye’de yerinden edilen siviller bir bayramı daha evlerinden uzakta karşıladı