Dürziler Süveyda'da Esed'e Başkaldırdı

Çoğunluğunu Dürziler’in oluşturduğu Suriye'nin güneyinde bulunan Siwêda kentinde bulunan halk ve kanaat önderleri, özerklik ilan ettiklerini duyurdu.

Rudaw'ın haberine göre, geçtiğimiz Cuma günü Siwêda şeyhlerinden Wehîd El-Belûs’ün hedef alındığı Dehir El-Cebel’de 7 kişinin öldüğü olayda, bölgenin ileri gelenleri ve halk bu olaydan Baas rejim güçlerini sorumlu tuttu.

Bunun üzerine bölgenin ileri gelenleri biraraya gelerek, özerklik ilan ettiklerini açıkladı.

Rîcal El-Kerama adıyla yapılan yazılı açıklamada, Siwêda’nın Ereban dağlık bölgesi kurtarılmış bölge olarak duyuruldu ve bölgede bulunan rejim güçleri alandan çıkarıldığı belirtildi.

Öte yandan, geçici savunma bakanlığının bölgede bulunan silahlı gruplarla ilişkiye geçip savunma sistemini örgütleyeceği belirtilen açıklamada, “Rejim güçlerini bölgeden bir bütün çıkaracağız” denildi.

Bölgedeki ileri gelenlerinin açıklamasında tüm Siwêda halkına bölgeye geri dönmeleri ve savunmaları için çağrı yapıldı.

Suriye Haberleri

Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş
Haseke’de Suriye ordusu kontrolü devralıyor