Dünya Filistin UNRWA, mali kriz nedeniyle Batı Şeria'daki okullarda haftalık eğitimi 4 güne düşürdü

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), yaşanan mali kriz nedeniyle işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan okullarında haftalık eğitim süresini 5 günden 4 güne düşürdüğünü açıkladı.

UNRWA'dan yapılan açıklamada, mali sıkıntılar nedeniyle alınan kararın 2025-2026 eğitim yılı sonuna kadar geçerli olacağı ve Ajansın faaliyet gösterdiği 5 bölgeyi kapsayan tasarruf tedbirleri çerçevesinde uygulamaya konulduğu belirtildi.

Açıklamada, söz konusu adımın Filistinli mültecilere sunulan temel hizmetlerin sürdürülebilmesi amacıyla atıldığı ifade edildi.

Ajansın ayrıca personel çalışma sürelerini yüzde 20 azaltma kararı aldığı, bu uygulamanın eğitim sektörünü de kapsadığı aktarıldı.

Alınan tedbirlerin geçici olduğu, hayati hizmetlerde kesinti yaşanmaması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

Filistin Haberleri

"Gazze Renklerle Konuşuyor"; Filistinli çocuklar umut ve özgürlük özlemini tuvale döktü
İşgal güçleri, Batı Şeria’da geniş çaplı baskın ve yıkım yaptı
İşgalci İsrail, Filistinlilerden gasbettiği araziyi 1 Dolar karşılığında ABD'ye 99 yıllığına tahsis etti
Siyonist rejim ablukası hayatları yarım bırakıyor
İşgal ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 5'i kadın 20 kişiyi gözaltına aldı