Dumanlı ve Türkmen Hakkında Dava Açıldı

Ekrem Dumanlı ve İbrahim Türkmen hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiği iddiasıyla dava açıldı.

Todays Zaman gazetesinin eski üst yöneticisi Ekrem Dumanlı ve eski sorumlu yazı işleri müdürü İbrahim Türkmen hakkında, gazetedeki bir haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edildiği iddiasıyla dava açıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatının 19 Mart'ta, Todays Zaman gazetesinde 9 Ocak'ta yayımlanan bir haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret edildiğine ilişkin şikayet dilekçesi sunduğu belirtildi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gerçekle ilgisi olmayan beyanlar ile eylemler isnat edildiği aktarılan iddianamede, bu şekilde şüphelilerin Erdoğan'a hakaret eyleminde bulunduğunun anlaşıldığı ifade edildi.

İddianamede, şüpheliler Dumanlı ve Türkmen'in ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Davanın duruşması, önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

AA

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası