Donetsk'teki Çatışmalarda 35 Ayrılıkçı Öldü

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk şehrinde Ukrayna askerleriyle Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışma gece geç saatlere kadar devam etti.

Donetsk Uluslararası Havaalanı'nın dün ayrılıkçılar tarafından işgal edilmesinin ardından Ukrayna ordusunun bölgede başlattığı operasyon sürüyor. Donetsk Havaalanı ve çevresinde yoğunlaşan, zaman zaman şehir merkezinde de devam eden şiddetli çatışmalarda 35 ayrılıkçının öldüğü, 50 kadarının yaralandığı bildirildi.

Ağır silahların da kullanıldığı çatışmalarda, Ukrayna hava kuvvetleri jetleri ve helikopterleri bölgeyi gece boyunca bombaladı.

Şehir merkezine de yayılan çatışmalarda dün akşam merkez tren istasyonu yakınında iki sivil hayatını kaybetti.

Çatışmalar nedeniyle şehir merkezindeki bütün AVM ve dükkanlar kepenklerini kapattı. Bölgesel yönetim, dün saat 23.00’ten bugün saat 05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Bu arada “Donetsk Cumhuriyeti” kentte tıbbi seferberlik çağrısında bulundu. Bölgedeki doktor, hemşire, sağlık görevlisi ve bütün gönüllüler, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine hastanelerde göreve çağrıldı.

Operasyonun ardından Lugansk bölgesi yönetimi de Ukrayna’ya karşı savaş ilan etti.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor