Dolar yeniden 17 lira seviyesini aştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi toplama işlemlerinin 15 Haziran tarihinden itibaren gerçekleşeceğini duyurdu. Duyuru sonrası düşen dolar ve euro tekrar yükselişe geçti.

Döviz kurlarında, piyasa düzenleyici kurumların peş peşe açıkladıkları düzenlemelerin etkisiyle dalgalı seyretmeye devam ediyor.

Sabah erken saatlerde 17,20 liraları aşan dolar/TL, hafif gerileyerek 17,06 lira seviyesinden işlem görüyor. Dolar dün 17,40'lı seviyelere yükseldikten sonra Hazine'den yapılacak açıklamanın beklentisiyle 16,90'a kadar gerilemiş ardından beklenen açıklamaların yapılmasıyla yeniden 17'li seviyeleri görmüştü.

Euro ise aynı dakikalarda 18,13 liradan işlem görürken, dün gelişmelerin etkisiyle 18 lira seviyesine kadar düştükten sonra tekrar 18,30'lu seviyeleri görmüştü.

Ekonomi Haberleri

Tapuda 30 milyon lira üstü işlemlerde avukat zorunluluğu getirilecek
Bakan Işıkhan: İşsizlik oranı, 2012 yılından itibaren en düşük seviyesine geriledi
Petrol fiyatları tekrar artmaya başladı
Bakan Bayraktar: İran’dan gelen gaz akışında kesinti yok
Avrupa ve Asya arasında sıvılaştırılmış doğal gaz rekabeti artıyor