Özellikle Sincan Hakimi Osman Kaçmaz'ın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nı bastırmasından sonra ortaya çıkan dinleme için verilmiş mahkeme kararlarını NTV ve Doğan Grubu çevire çevire "onu da dinlemişler, bunu da dinlemişler" diye verdi. Ama gelinen noktada "gerçek yasadışı dinlemeyi" NTV'nin as elemanı ve Doğan Grubu'nun yazarı Rıdvan Dilmen'in yaptırdığı ortaya çıktı. Üstelik, bununla bağlantılı olarak büyük bir yasadışı dinleme çetesi ve işin içinde büyük GSM operatörünün personelleri vardı. Milliyet Gazetesi yazarı Nilay Yılmaz da aynı soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı.
Ancak mahkeme kararıyla yapılan yasal dinlemeleri gün boyu yayınlarla veren NTV, ayan beyan yasadışı olan bu dinleme haberini ise neredeyse görmedi. Bu durum NTV'nin dinlemeyi yapana göre hareket ettiğini ortaya koydu. NTV, haberin sonucunu Ergenekon savcılarına bindiremeyince, dinleme haberlerini görmezden geliyor.
DİLMEN SAVCILIK TALİMATIYLA SERBEST
İstanbul başta olmak üzere dört ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Alınan bilgiye göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Dilmen, savcılığın talimatıyla serbest kaldı. Dilmen, serbset bırakılmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali'ye yaklaşık bir buçuk saat ifade verdi. (Vakit)