Diyarbakır’daki “Güzellik Yarışması” İptal

Diyarbakır'da yarın yapılması beklenen Güzellik Yarışması Kutlu Doğum Haftasına denk geldiği gerekçesiyle iptal edildi.

7 Nisan Pazar günü Diyarbakır'da yapılacak olan Dünya Medeniyetler Kraliçesi” yarışması, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle iptal edildi. Yarışma Diyarbakır'da etkinlik gösteren İslami kuruluşlardan ciddi tepki görmüştü.

KIZLAR YURTLARINA DÖNÜYOR

Dünya Medeniyet Güzeli Yarışması Onursal Başkanı Süha Özgermi, yarışmanın Kutlu Doğum Haftası etkinliğine geldiği için iptal edildiğini söyledi.

Yarışmaya katılacak kızlar lise ve üniversite öğrencileriydi. Yarışma iptal edilince yurtlarına döndüler.

ÖĞRENCİLERDEN PROTESTO

Öte yandan Dicle Üniversitesi'nde okuyan 'Bilge Gençlik Kulübü' adlı bir grup öğrenci, yarışmaya tepki amacıyla önceki gün basın açıklaması yapmıştı.

Kuran- ı Kerim'den Araf Suresi'nin 27'nci ayetini okuyarak basın açıklamasına başlayan öğrenciler, Türkçe ve Kürtçe hazırladıkları dövizlerle Diyarbakır’da böyle bir yarışmanın yapılmasına tepki göstermişlerdi.

Öğrencilerin basın açıklaması yaptığı saatlerde yarışmanın iptal edildiği öğrenildi.

 

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor