Diyarbakır'da Polise, Tatvan'da Özel Otomobile PKK Saldırısı!

Diyarbakır'da, AK Parti İl Başkanlığı’nın güvenliğini sağlayan polis ekibine PKK’lılarca uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Kayapınar ilçesindeki AK Parti İl Başkanlığı’nın arka sokağında güvenlik önlemi alan zırhlı polis aracına, PKK mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. “Güvenlik güçleri”nin saldırıya karşılık vermesi üzerine PKK’lı saldırganlar kaçtı.

Saldırıda 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler tedavi altına alındı.

Olay yerinin yakınında ateşlenmemiş lav silahı ele geçirildi.

Bitlis'te Otomobil Kundaklandı

Öte yandan Bitlis'in Tatvan ilçesinde park halindeki otomobil kundaklandı.

Edinilen bilgiye göre, Hidayet Mahallesi'nde PKK yandaşları, molotofkokteyli atarak park halindeki bir otomobili ateşe verdi.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülen araçta hasar oluştu.

Araç sahibi E.C., saldırıyı kınayarak: "Bu tür olaylar çok üzücü. İnsanları mağdur etmenin bir anlamı yok." dedi.

Bu arada görgü tanıkları, 3 saldırganın olayın ardından molotofkokteyli hazırladıkları şişe ile gizlenmek için kullandıkları eşarp ve etekleri bırakarak kaçtıklarını bildirdi.

“Güvenlik güçleri”, kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Haber Haberleri

Konya'da bir kişiyi ısıran köpeğin sahibine 108 bin lira ceza
Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü