Diyarbakır’da 29 Memur Görevden Uzaklaştırıldı

​​​​​​​Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde, PKK örgütüyle iltisaklı olma iddiasıyla 29 memur görevden uzaklaştırıldı. 8 işçinin de iş akitleri askıya alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 31 Mart Yerel Yönetimler seçimleri öncesinde terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı oldukları gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan ve seçimlerden sonra göreve gelen HDP Belediye Başkanı tarafından göreve tekrar iade edilen 29 memur yeniden görevden uzaklaştırıldı. Bu kapsamdaki 8 işçinin de iş akitleri askıya alındı.

Ayrıca, PKK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanı Selda Aydın Baran görevden uzaklaştırıldı. 2 başkanlık danışmanının da görevlerine son verildi. Görevden uzaklaştırılan personel ile ilgili olarak inceleme ve soruşturma işlemleri başlatıldı.

Gündem Haberleri

Antalya Büyükşehir Belediyesine rüşvet operasyonu: 25 gözaltı kararı
Bolu Belediyesi'ndeki irtikap soruşturmasında iddianame tamamlandı
Irkçı ve katilsevici Burcu Köksal AK Parti'ye katıldı
Sarıyer'de yanan İETT otobüsü kullanılamaz hale geldi
Hane halkı büyüklüğünün en yüksek olduğu il Şırnak oldu