DİSK İşçisi: "Elime Çıkış Kâğıdım Tutuşturuldu"

Genel-İş Sendikası'ndaki işinden çıkarılan kadın ile kendisine destek veren bir grup, DİSK Genel Merkezi binası önünde eylem yaptı.

Genel-İş Sendikası'ndaki işinden çıkarılan kadın ile kendisine destek veren bir grup, DİSK Genel Merkezi binası önünde eylem yaptı.

Genel-İş Sendikası Avrupa Bölge Müdürlüğü binasında hizmetli olarak çalışan Oya Bayrak, 30 Haziran'da işten çıkarıldığı gerekçesiyle 4 gün önce Osmanbey'deki DİSK Genel Merkezi önünde eyleme başladı. Devrimci İşçi Hareketi üyesi bir grup, Bayrak'a destek için eyleme katıldı.

Gruptakiler, DİSK'in kendilerini muhatap almadığını öne sürerek, binanın giriş kapısını dışarıdan zincirleyip kilitledi.

“Elime Çıkış Kâğıdım Tutuşturuldu”

Oya Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada: "Genel-İş Sendikası Avrupa Bölge Müdürlüğü binasında çay ve temizlik işlerinde çalışmaktaydım. Ancak bir hafta önce DİSK Başkanı Kani Beko ve Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Çalışkan'ın imzaladığı yazıyla işten atıldığım bildirildi. Elime çıkış kâğıdım tutuşturuldu. Bu bir utanç belgesidir. Kazanılmış haklarım geri verilene kadar haklı mücadelemden vazgeçmeyeceğim. Bu direniş sadece işe dönüş direnişi değil, onur direnişidir." ifadelerini kullandı.

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası