Dışişleri'nden İşgalci Yönetime Sınır Dışı Tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, gazetecilerin Tel Aviv'de gözaltına alınmasına ilişkin Siyonistlerin Maslahatgüzarını bakanlığa çağırarak tepkisini dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşlarının Tel Aviv'deki havaalanında gözaltına alınmasının ardından sınır dışı edilmesini kınayarak, konuya ilişkin izahat vermek üzere Ankara'daki işgalcilerin Maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'te düzenlenen bir iftar programına katılmak üzere dün Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanına varan 9 Türkiye vatandaşının, işgalci birimler tarafından alıkonularak sorgulanması ve bu vatandaşlardan 7'sinin geri gönderilmesinin kınandığı belirtildi.

Siyonist yetkililerin, Türkiye'nin tüm girişimlerine rağmen, Türkiye vatandaşlarını havaalanında geçerli vizeleri olmalarına rağmen saatlerce alıkonulduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrailli yetkililerin ülkeye girişlerine izin vermemeleri ve bu tutumları konusunda tatminkar bir açıklama yapmamış olmaları hiç bir şekilde kabul edilemez. Vatandaşlarımızın karşılaştığı bu muameleye ilişkin tepkimizi ve izahat beklentimizi bildirmek üzere İsrail Maslahatgüzarı bakanlığımıza çağrılmıştır."

(AA)

Haber Haberleri

Efkan Ala’dan Çözüm Süreci mesajı: Nisan da olabilir sonrası da
MİT Başkanı Kalın, İstanbul'da Hamas heyetiyle görüştü
Nureddin Yılmaz vefat etti
Türkiye'de yaklaşık 1,8 milyon yaşlı tek başına yaşıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail binlerce insanı katletti, bunun bedelini ödeyeceğinden hiç şüphem yok