Direnişçiler Türkmen Dağı’nda 35 Rejim Askerini İmha Etti

Tahriru’ş-Şam “Ve Yeşfi Sudura Kavmin Mu’minin” (Ve Mu’min topluluğun gönüllerine şifa olsun diye) operasyonlar dizisi çerçevesinde Türkmen Dağı’nda gerçekleştirdiği operasyon sonucu onlarca rejim askerini imha ettiğini duyurdu.

Tahriru’ş-Şam askeri kanat resmi sözcüsü Ebu Halid eş-şami İba Haber’e şu açıklamalarda bulundu: “Hedeflenen bölgedeki Nusayri düşman noktalarının gözetlenmesinden sonra, içlerine sızmak ve düşman iç hattında operasyon için bir plan belirledik. Düşman arka hatları birliklerinden bir grup hazırladık. Grup gece yarısı düşman noktaları arasından sızarak saldırının başlaması için planlanan yere ulaştı.”

Eş-Şami açıklamasında, sızma birliğinin yerlerine ulaşmasından sonra mücrim rejim askerlerine ateş açtıklarını, Tahriru’ş-Şam’a bağlı ağır topların dövmesi eşliğinde hafif ve orta silahlarla çatışmaya girildiğini aktardı.

Fetih Medya’nın İBA’ya dayandırdığı habere göre, “Operasyonun tamamlanmasından ve Nusayri ordusu noktalarında bulunan askerlerin öldürülmesinden sonra, kardeşler bölgelerine geri çekildiler.” diyen Eş-Şami rejim ölülerinin 34’den fazla olduğunu ve onlarca yaralının bulunduğunu söyledi.

Olayda HTŞ tarafında sadece iki kayıp verildiğinin altı çizildi. Rejim kaynakları 35 milisin isimleri ve taziyesini yayınladı.

İmha edilen rejim milislerinden bazıları...

Öte yandan Hama’da da 16 rejim milisinin öldüğü haberi geldi. HTŞ bölgede genelde ağır silahlar ile gerçekleştirdiği etkin saldırılarına devam ediyor.

Suriye Haberleri

ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi
Suriye’de yerinden edilen siviller bir bayramı daha evlerinden uzakta karşıladı