Direnişçiler Rusya Yapımı İHA Düşürdü

Suriye'de direnişçiler, Esed güçleriyle çatışmaların devam ettiği Halep'in güney kırsalında bir insansız hava aracını düşürdü.

Suriye’de direnişçi Ceyşu’l-Mucahidîn grubu, Halep’in güney kırsalında bir Rusya’ya ait gözetleme uçağını düşürdüklerini duyurdu. İnsansız uçağın görüntüsünü internet üzerinden paylaşan direnişçi grup, İHA'nın Rusya yapımı olduğunu öne sürdü. İnsansız uçağın, geçen cuma Türkiye’ye ait savaş uçakları tarafından düşürülen İHA'ya benzerliği dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz cuma günü, Suriye sınırından Türkiye hava sahasına giren milliyeti bilinmeyen bir insansız hava aracı da Türkiye’ye ait savaş uçakları tarafından düşürüldü. Başbakan Davutoğlu, düşürülen İHA'nın Rusya yapımı olduğunu açıklarken, Rusya: “Tüm insansız hava araçlarımız planlandığı gibi faaliyetlerini sürdürmektedir.” açıklamasını yapmış, bir ABD'li yetkili, “Rusya'ya ait olmasından şüpheleniyoruz.” demişti.

Söz konusu bölgede direnişçiler, Esed güçleriyle çatışmaya devam ediyor. Lübnan Hizbullah'ı ve Şii milislerin desteklediği Esed güçleri, Halep'in güney kırsalında günler önce direnişçilere karşı büyük bir saldırı başlatmıştı. Direnişçiler cephe hattında onlarca Esed askerini öldürdüklerini duyurmuştu.

Kaynak: Al Jazeera

Suriye Haberleri

Esed sonrası Suriye: İşgalci İsrailli yerleşimciler neler yapıyor?
Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu