Direnişçiler Bilimsel Araştırma Üssü'nü Ele Geçirdi

Direnişçiler tarafından başlatılan 'Halep'in Fethi' operasyonları devam ediyor. Halep'in batısından rejimin ilk savunma hattını kırmayı hedefleyen saldırılar sonucu Cemiyet'uz Zehra bölgesindeki kritik bir rejim üssü direnişçilerin eline geçti.

Suriye Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre bölgede ele geçirilen Bilimsel Araştırma Üssü, Halep'in savunma hattının en önemli dayanak noktalarından. Beş farklı binadan oluşan ve çevresi hendeklerle çevrili olan üs, Esed güçlerinin silah tamiratı, üretimi ve depolaması için kullandığı bir alandı.

Öte yandan Bilimsel Araştırma Üssü'nün ele geçirilmesiyle birlikte Yeni Halep ile Halep'in batısını tutan ilk savunma hattının askerî üssünün düştüğü direnişçiler tarafından dile getirilen hususlar arasında.

Şii Ebul Fadl Abbas Tugayları'nın da bir dönem üs olarak kullandığı merkezin direnişçiler tarafından tamamen ele geçirildiği dün öğlen saatlerinde ilan edildi.

Suriye Haberleri

Sipan Hamo: Uluslararası toplumun bizimle olduğunu varsaymakla hata yaptık
Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini söyledi
Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon