Diplomasi Sanatına İndirgenen Suriye Görüşmeleri

ABD'li yetkililer, Rusya ile Suriye'de çatışmaların durdurulması konusunda görüşmelerin başarısız olduğunu açıkladı.

AFP'ye konuşan üst düzey ABD'li bir yetkili, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında Çin'in Hangzhou kentinde yürütülen görüşmeler sırasında iki ülke arasında görüş ayrılıklarının giderilemediğini söyledi. 

Lavrov ve Kerry, G20 zirvesi vesilesiyle bulunduları Çin'de Suriye krizi için yeniden görüşmelere başlamıştı. 

Pazar günü konuşan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov da ABD ile Suriye konusunda anlaşmaya yakın olduklarını söylemişti. 

Ryabkov, “Anlaşmaya yakınız. Ancak diplomasi sanatı, tamamlanması için zaman gerektiriyor. Anlaşmaya ne zaman varılacağını ya da ne zaman açıklanacağını size söyleyemem. Görüşmelerin sonuca varmaması için bir sebep olmadığını düşünüyorum.” açıklamasını yapmıştı. 

Suriye Haberleri

Sipan Hamo: Uluslararası toplumun bizimle olduğunu varsaymakla hata yaptık
Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini söyledi
Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon