Dera'ya 2012'den Bu Yana İlk Kez Yardım Konvoyu Ulaştı!

Suriye’de Kasım 2012’den beri Beşşar Esed güçleri tarafından abluka altında tutulan Dera kentine ilk kez bir yardım konvoyunun ulaştığı bildirildi.

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC), Suriye'de Kasım 2012'den bu yana Beşşar Esed güçleri tarafından abluka altında tutulan Dera kentine ilk kez bir yardım konvoyunun ulaştığını açıkladı.

BM yardım yetkilileri, nisan ayında, kentin çok ciddi yiyecek, temiz su ve ilaç eksikliği sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirtmişti.

Şam'ın güneyinde yer alan kentte çarşamba günü 48 saatlik bir “ateşkes” devreye girdi.

BM yardım yetkilileri, kente aşı, bebek sütü, ilaç ve besin ürünü gönderildiğini açıkladı.

Nisan ayında BM, kentteki en az 4000 kişinin Beşşar Esed güçleri tarafından abluka altında bulunduğunu belirtmişti.

Dera'nın elektrik bağlantısı üç yıldan fazla bir süredir kesik durumda.

Bu dönemde BM yetkilileri, Beşşar Esed rejiminin, kente yardım götürülmesine dair başvuruları reddettiğini açıklamıştı.

Geçen ay bir yardım konvoyunun kente girişine, tüm tarafların bununla ilgili anlaşmalarına rağmen izin verilmemişti.

BBC Türkçe

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"