Dera’da Rejim Güçlerine Yönelik Operasyonlarda 15 Milis Öldü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), geçtiğimiz hafta Dera şehrinin doğu ve batı kırsalında Esed güçleri ve Hizbulesed’den 15 kişinin ölümüne sebebiyet veren 10’dan fazla noktanın hedef alındığını belgeledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, Cumartesi akşamı, Dera’nın doğu kırsalındaki el-Hirak ve Batı Meliyha yolu üzerinde, rejim kuvvetlerinden 52. Tugay’a ait askeri bir araca kimliği belirsiz kişilerce makineli tüfeklerle saldırıldığı, saldırıda rejim güçlerinden 3 askerin öldüğü, araçta bulunan diğer askerlerin ise çeşit yerlerinden yaralandığı ifade edildi.

Suriye rejim güçleri ve ona bağlı milislerin kontrolü altındaki Dera vilayetindeki güvenlik zafiyetinin geçtiğimiz Haziran ayından bu yana devam etmesi dikkat çekiyor. Suriye rejim güçleri, rejime bağlı istihbaratçılar ve rejimin sadık silahlı militanlarını hedef alan bir suikast girişiminin yaşanmadığı bir gün neredeyse geçmiyor. Suriye rejim kuvvetleri Dera’daki kaosu kontrol altına almayı ve güvenlik zafiyetini ortadan kaldırmayı başaramadı.

Silahlı hücre yapılanmalar tarafından patlayıcı düzenekler, mayınlar, bubi tuzakları mekanizmaları ve silahlı saldırılar şeklindeki birçok şekil ve yöntemle gerçekleştirilen saldırılar ve suikast girişimlerinin sayısı artış gösterdi. Tespit edilebilen 409’den fazla saldırı oldu. Bu süre zarfında söz konusu yöntemler ve girişimler sonucunda öldürülenlerin sayısı 250’ye ulaştı.

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"